skrpun

ponedjeljak, 28.12.2015.

Državni udar

Školski primjer državnog udara dobili smo pred Božić i to ni manje ni više nego od strane predsjednice države i njezinih suradnika iz HDZ-a i MOST-a.
Dakako radi se o gospodinu, navodno budućem premijeru, Tihomiru Oreškoviću.

Što mi (narod, glasači) znamo o gospodinu Tihomiru Oreškoviću? Ništa? Tek ono što su iskamčili novinari a to je taman na kapaljku.
Po njihovom pisanju, jer od strane vrha države nismo imali čast 'upoznati' se s gospodinom, znamo da je djelatnik izraelske farmaceutske tvrtke!
Znamo da je kanadski državljanin.
Znamo, navodno, da mu je djed Joso bio poznati ustaški krvolok koji je klao i silovao djecu.
I znamo, čini se od svega najmjerodavniju činjenicu, da je žena od gospodina Tihomira Oreškovića prijateljica Kolinde Grabar Kitarović.

To je sve što znamo! Bez ikakve garancije, bez da je sudjelovao u izborima, bez da je lipe potrošio na kampanju, bez da se jednom riječju obratio glasačima, dobiva državu na dlanu.
Dobiva sve tajne skupa sa službama! Sve pozitivno što se do sada postiglo i učinilo 'krvavim znojem'.
Predajemo mu državu u ruke, preko predsjednice, bez da dotični ima ikakvu odgovornost!?

Ovo je pljuska…zapravo, ovo je pljuvanje u oči hrvatskim biračima od strane troje spomenutih koji su demokraciju zgužvali kao bezvrijedni papir i bacili u koš za smeće.
Niti kraljica u kraljevini, niti car u carevini ne može na ovaj način predati zemlju i sudbinu jednog naroda u ruke neznanca kao što je to učinila Kolinda Grabar Kitarović sa svojim jatacima.

- 04:56 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 22.12.2015.

Kokošijada

Prije tri dana gospođa Šuica je upitana: 'što sad, niste više u pregovorima'? A Ona je odgovorila: 'nastavljamo, ali na drugi način'.

Biskup Košić je dva dana kasnije preko fejsa izvrijeđao Božu Petrova da ne bi tako niti rasni kočijaš a ne dušobrižnik i pastir koji duše svojih ovčica mora hraniti božjim blagoslovom.

Možda su ove dvije pojavnosti čista koincidencija ali da žuljaju oko, bome žuljaju.
Ako i nije slučajnost već smišljena igra zar ona kao takva može i smije utjecati na ovako važne odluke kao što je formiranje vlade?
Zar može utjecati na jednog psihijatra koji mora biti sposoban liječiti 'malog' čovjeka ili 'stoku sitna zuba'?

Hajdemo reći da to nije utjecalo na ovu vratolomiju, jedinstvenu u kokošijadi Hrvatske.
Dakle nije. Što je onda prevagnulo da dr Božo Petrov prelomi preko koljena i donese odluku koja je i normalnog čovjeka iznenadila?

Od samog početka su bili 'mostići i putići' koji njima (HDZ) nisu potrebni. Pa su bili fašisti, osobe koje mijenjaju stranke i prezimena (SDP). Pa su bili mostobran za spas HDZ-ea. Pa su bili na braniku opstojnosti SDP-ea…i da ne nabrajam, bili su izvrijeđani od jednih i drugih na pasji način ali su preko svega prešli i nanovo pozivali na pregovore.
No kad je jedan zločesti pop, biskup Košić, objavio svoju rigotinu za javnost, doktora Božu kao da je koplje probolo.
Pitam se; može li takva osoba odlučivati i o sudbini pojedinca a kamoli iz vrha države o sudbini jednog naroda?

- 23:34 - Komentari (8) - Isprintaj - #

srijeda, 09.12.2015.

Gola istina

- 12:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.12.2015.

Samo što nije

- 16:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 04.12.2015.

Nije samo banana poveznica

Dok sam ručao (14.12.'15. oko 14:30) na HRT4 je bila neka emisija s prilogom o politici. Vidio sam Grbina, Šeksa, Puhovskog i još neki, pa nakon što je Šeks obrazložio zakon oko konstituiranja novog sabora uzeo je riječ Grbin a potom su prebacili na županijske vijesti.
Nakon priloga iz Šibenika o inkubatoru za poduzetnike i priloga o crkvi sv. Nikole, emisija je i završila.
Voditeljica je u odjavi emisije najavila: 'a sad pogledajte prilog OPET o majmunima' i skoro se zadavila od smijeha.
Išao je kratki prilog o majmunima s Tajlanda, a ono 'OPET' čini mi se da je bilo namijenjeno puno bližoj destinaciji. Evala ti!

- 15:06 - Komentari (5) - Isprintaj - #