skrpun

četvrtak, 27.08.2015.

Šeksovo tocilo

Zašto je Šeks istupio s 'prijetnjom' da izbori moraju biti provedeni do 6-og prosinca sa spikom kako će Predsjednica nakon toga raspisati izbore bez obzira je li Sabor raspušten?
Nije On naivan već prefrigani mačor koji dobro zna kako se kojem biračkom tijelu obratiti.
Zna On, naravno, kad je krajnji rok za izbore jer je i 'pisao' zakone pa s toga ovaj istup uopće nije namijenjen vladajućima radi čega su ga onako i dočekali, s podsmjehom. Radi toga se Predsjednica nije a i ne očekujem da će se oglasiti u javnosti glede datuma izbora jer zna, a to su i ustavni suci potvrdili, da Šeks nije u pravu.

Sjetimo se pred izbore 2003g kad je HDZ stvorio famu o prisluškivanju i kad je putem televizije puku pokazao bubu koja je ista kao ona koja je nađena u utičnici od struje. Bubica koju može svako dijete kupiti u svakoj čipoteki.
Za razumnog čovjeka ovo je bila diletantska igrarija no za biračko tijelo HDZ-a ovo je bilo tocilo koje je nabrijalo atmosferu.
Kako svaka ozbiljnija stranka ima svog doušnika u konkurentskoj stranci tako je i ovaj puta doušnik Šeksu šapnuo kad Milanović planira izbore a ovaj je to brže-bolje iskoristio na dosta, naizgled, naivan način.
Kad je saznao da se izbori planiraju u studenome ili prosincu odlučio je iskoristiti taj podatak i istupiti kako je istupio a ciljano na biračko tijelo koje samo klima glavom na sve što im se poruči iz stranke.
Kad su ovo čuli birači tog tipa a napose kad su novinari u svojim kalkulacijama obznanili da vladajući spremaju izbore za kraj godine, značajno su klimali glavama i rekli: 'jesu se usrali boktjeba čim je Šeks zapritija, odma nama su objavili da su izbori prija Božića'.

Tako je Šeks, kopirajući na neki način nastup iz 2003g, pomogao svojim 'tocilom' nabrijati atmosferu kod svojih birača bez obzira na podsmjehe radi krivog čitanja zakona.
Nije Šeks naivan ali bi ipak moga smisliti ili naručiti od stručnjaka za to područje, neki atraktivniji i teatralniji nastup jer ovo je ipak vrijeđanje i ono malo inteligencije kod ciljanog biračkog tijela.

- 08:24 - Komentari (3) - Isprintaj - #