skrpun

petak, 29.05.2015.

Hoću biti premijer!

Simptomatično je da upravo sad, kad se objavljuju podaci kako je država izišla iz recesije, 'događaju' prosvjedi kakve niko ne pamti na ovim prostorima a bome i šire. Bar se ne pamte po zahtjevima koje ne razumiju ni oni što ih uvjetuju jer bitno je stvoriti nemire.

Što se recesije tiče, nije taj postotak velik, istina je da to građani neće odmah osjetiti u smislu boljeg života ali usuđujem se to usporediti sa organizmom koga je zahvatila teška bolest i čiji se oporavak ne može očekivati preko noći.
Kad je ova vlada stupila na dužnost napisao sam da će biti dobro ako u prvom mandatu zadrže stanje od daljnjeg propadanja a tek u drugom mandatu (ili neka druga vlada) može se očekivati oporavak.
I nisam falio! Zapravo ko promišlja na sličan način a da nije pupčanom vrpcom vezan za stranku doći će do istog zaključka.
A upravo taj napredak, taj mali pomak ka boljitku 'opasan' je pokazatelj za oporbu koja je spoticala noge vladajućima na svakom koraku, i gdje je trebalo i gdje nije.
I nije samo oporba, uz nju je dobar dio klera na čelu sa službenom 'Crkvom u Hrvata' gdje ne mogu ne zamijetiti da je najžešće nastrojeni dio 'duhovnika' iz susjedne nam države.
Takvoj 'koaliciji' pridružila se i aktualna predsjednica otvoreno se stavljajući na raspolaganje najvećoj oporbenoj stranci, slušajući i provodeći u djelo njihove zamisli što je puno puta i pokazala.
Upravo ta bojazan da će ova vlada kako-tako uspjeti iščupati državu od kraha a da ne otpusti naglo višak ljudi koji se nalaze u državnom aparatu od agencija do općina i tako stvori još više gladnih, potiče oporbu na 'ustanak'.
Zašto to sve radi par mjeseci prije izbora?
Strah!
Da, strah da na izborima neće dobiti većinu jer nikad od postanka države do sada ta stranka protkana nitima pro-ustaštva što koalicijski što u samoj stranci, nije dobila izbore legalno i pošteno.
Od mrtvih do multipliciranih glasača koji su prelazili granicu u istom danu da prispiju glasovati u Hrvatskoj i svojoj državi kao 'dijaspora', (to ne može biti dijaspora jer su autohtoni narod Bosne i Hercegovine) do kupovine glasača i manipuliranje s brojem listića i glasova jer su u mnogim mjestima samo pripadnici najveće oporbene stranke u komisiji za prebrojavanje glasova.
Dakle ostaje osvojiti vlast pod svaku cijenu pa i postavljanjem 100% invalida u prve redove kao kukavičje jaje jer znaju da se nikad ne bi oprostilo digne li ko ruku na invalida.
S druge strane to što oni, 'invalidi', (ovo sam stavio u navodnike jer mi mnogi među njima ne izgledaju ni malo invalidni) hvataju hrvatskog policajca na dužnosti za vrat a ta ružna slika obilazi svijet, to se ne spominje kao ni sva ona vrijeđanja i ponižavanja s njihove strane.

I sad bih trebao reći da smo mi kao narod demokratični i da imamo demokratsku državu?
Kako ako su svi lupeži za koje znam većinom pripadnici jedne stranke čije se vodstvo pod svaku cijenu želi dočepati vlasti i tako legalizirati svoju rabotu.

Jedna ruska mudrost kaže: 'Onaj što na vlast dođe kao lisica na njoj će se ponašati kao vuk'!

- 14:54 - Komentari (10) - Isprintaj - #

srijeda, 27.05.2015.

Druže Tito, predaj se!

Ne znam što bi rekao naš veliki stručnjak za zaplotnjačka pitanja gospodin Lešo ali ja sam sve više sklon vjerovati da je Tito živ.
Živ je, jer da je mrtav zar bi se digla ovolika hajka oko njega?
Zar bi tek tako šaptom padale ulice, biste i trgovi s njegovim imenom? (navlakuša da se pojavi)
Zar bi se toliko pričalo i žuči prolijevalo? Zar bi se iz petnih žila upinjalo i nastojalo uvjeriti narod da Titov put nije bio pravi?
Da borba pod njegovim zapovjedništvom nije bila potrebna i da je tisuće i tisuće žrtava izginulo tek tako. Uzalud.

Zato, Druže Tito, znamo da se negdje skrivaš i da nas odnekud ćiriš pa Te pozivamo da podigneš 'šporke mudante na štapu' (Josip Juras pozivao na predaju JNA '91. o.p.a) i predaš se!
Biti će Ti pošteno suđeno vjeruj nam, nećeš niti osjetit.
Kad Te osudimo i oslobodimo se Tvoga terora sve trgove i ulice nazvat ćemo po našim osloboditeljima.
Poljanu u Šibeniku nazvat ćemo po biskupu Irvasu a onu uličicu pored javnih zahoda po Zvekanoviću.
Sve nazive sa prefiksom 'Maršala' od sada će biti Maršala Karamraka i ostalih maršala na čelu s Maršalicom Visokom.
Napravit ćemo još jedan veliki trg u Zagrebu i nazvati ga 'Trg Ive Sanadera' kao zahvalu najzaslužnijem građaninu Lijepe Naše koji je uveo jedan sasvim novi način upravljanja državom.

Predaj se jer moraš platit svoje grijehe. Da se nisi borio protiv Hitlera i njegovih slugu danas bi sve drukčije bilo.
Nemoj mislit da su naši 'velikani' bili uz Hitlera. Ne. Oni su samo željeli problem okupacije riješiti mirnim putem.
Da je NDH ostala u društvu Sila Osovine i da su dobile rat danas bi isto bili samostalni ali bogati.
Kako? Jednostavno, došao bi HDZ na vlast kako je i došao i napravio bi isto što je i u LN napravio. Nema te trave koja raste nakon njihove čizme.
Zato Druže Tito predaj se da ne bi bio identificiran, otkriven, uhićen i transferiran.

- 00:04 - Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 09.05.2015.

Sloboda nema zamjenicu

Kuću valja redovito održavati čistom jer se tada puno ljepše osjećamo. Lakše dišemo, veselo pjevušimo, osmjeh lebdi na licu na kojem niti u tragovima nema vidjeti grčeva.
Tijelo miriše čistoćom, oprane noge, ispod pazuha nema crvenila, oko glavića nema 'sira', okolo vrela života sve čisto, bujno, zori od ljepote i čekanja. Bakterije su pod kontrolom.

Ali kad počne nos reagirat, mrštit se i zatvarat svoje tunele, kad se oči stišću u proreze i vlaže, kad svako malo čačkamo uho a tikovi na licu započnu ples, očito je da nam neko šalje poruku jer smo ugroženi.
Razne bakterije, žohari, uške, čimavice, crvi, gliste, grinje i sva ostala gamad, kreće u pohod, u osvajanje, odlučni da nam sišu dragocjenu krv. Poput vampira se bude i hrane tuđom nevoljom, izazivaju strah (bar tako misle) i uživaju u svojoj bolesnoj životnosti jer su drukčiji, jer smetaju, jer koče napredak čak što više vraćaju nas unazad.
Čovjek debelo griješi kad zanemari higijenu i pusti da se nakote karakonđule jer tada ište puno više truda za očistiti životni prostor i dovesti tijelo u normalu.
Naučimo ne ponavljati greške! Naučimo i shvatimo da nam je obveza čuvati sebe i ono što smo stvorili i ne dozvoliti nametnicima da nas zaskoče.
Zato vazda uza se valja imati dovoljno 'sanitara' i redovito prskati ako ne želimo da nam pacovi i žohari život uređuju.

- 10:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.05.2015.

Hoće li Karamarko biti nasljednik Nikole Mandića?

I radost i žalost dolaze iznenada dok bolest tiho ali sigurno osvaja a nevolja je utoliko veća ako se kasno prepozna!

Tako to počinje, mic po mic tiho iz potaja. Nekad se malo upre nekad popusti ali sistematski ide u zacrtanom pravcu.
Narodu je potrebno vrijeme prilagođavanja ali ne odviše dugo da ne počne usporedba jer to znači da se narod budi, da mozak počinje raditi i da se organizam priprema na otpor. Tajming između zatupljivanja i buđenja vrlo je bitan i utoliko važniji u odnosu na veličinu mase.
Doduše tu su ogromne oscilacije u vremenu od pojedinca do pojedinca pa ako se i ne pogodi onaj pravi tajming neće se puno izgubiti.
No svakako je bitan pa se za državni udar, što je neprocjenjivo veliki događaj u životu jedne države, angažiraju stručnjaci na tom polju a naročito psihijatri za mase jer veliki pothvat ne prepušta se stihiji. To ne dolazi u obzir jer u samom početku osuđen je na propast.
Nadalje tu su privatne ili paradržavne tajne službe za prisluškivanje koje kod nas postoje još od uspostave nove države. Sjetimo se kako je nestala čitava aparatura iz tajnih službi i nikad nije pronađena. No i da nije toga u današnjem brzom življenju i eksploziji tehnike pogotovo u digitalnom svijetu, nije problem nabaviti sve što je potrebno za takvu rabotu.
Pristaše takvog čina mafijaški su povezani i tu se strogo pazi koga se učlanjuje na tajnim sastancima, skrovitim mjestima i u određenom vremenu.
Pristaše su u početku glasni, mašu barjacima s grbom čije 'kockice' počinju bijelim poljem pod izgovorom da je to starohrvatski barjak. Pozdravlja se 'za dom - spremni' također namjeravajući uvjeriti sugovornika/e da je to starohrvatski pozdrav. 'Za dom' jest stari hrvatski pozdrav ali bez onog 'spremni' no i takav ukaljan je u drugom svjetskom ratu i obilježen.
Na kuću se meće spomenuti barjak kad se postavlja krov ili se piruje a obvezno se nosi crnina te sluša Tomson.
Prisjetimo se! Od samog početka stvaranja hrvatske države '91g uz predsjednika Tuđmana koji je zagovarao pomirbu i ujedinjenje linija, ajmo ih tako nazvati, bio je prisutan Gojko Šušak.
Prvo pitanje koje mi se nametnulo, kako je do tada nepoznat u Hrvatskoj, neobrazovan čovjek dospio na drugo čelno mjesto države?
Čovjek koji je u ratu, ako ćemo iskreno, imao para-vojsku odnosno drugu liniju zapovijedanja.

Prošle su godine ali pomirba i ujedinjenje svih Hrvata nije zaživjelo. Naprotiv, zahvaljujući konstantnom podgrijavanju strasti, pukotine su dublje nego ikad.
Danas od 'Šatoraša' možemo čuti, najnovije, da je potrebno zajedništvo dok na šatoru stoje neki drugi natpisi (ili su stajali) a javno se poziva na 'čistu Hrvatsku' koje je kasnije Anica Kovač nastojala pojasniti no bilo bi bolje da je šutjela. Prijeti se legalno izabranoj vlasti a Klem poručuje: 'ako žele rat imat će ga'? Stalno se daju vladi ultimatumi a Glogoški mlati kao
'lažni car Šćepan Mali'.

Sad su, gore spomenuti, s barjacima i uzvicima malo tiši a i pritajio se 'stožer za obranu hrvatskog Vukovara', jedino okreću leđa vlastima.
Dakle zajedništvo je ako si s nama, određenim biskupima i svećenicima i osuđenim ratnim zločincima a ako nisi onda si jugosloven, srbin, četnik…
Sudeći po onoj staroj mudrosti, nakon zatišja dolazi 'ono' a potpomognuti Predsjednicom i njenim 'čuvenim' izjavama od kojih je posljednja: 'zašto bih platila porez državi', a njezin stranački kolega podupire s: 'porezima se ionako financira samo luksuz vladajućih', očekujem zlo.
Kako trudovi kod rodilje pripremaju organizam na završni čin, tako nešto slično događa se i u našoj, Lijepoj Našoj.

I ne znam koju bih mudrost odabrao, od Toma Akvinskog: 'bojim se čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu', ili Andrićevu: 'U zemlji mržnje najviše mrze onoga ko ne umije da mrzi'.

- 14:50 - Komentari (3) - Isprintaj - #