skrpun

petak, 29.05.2015.

Hoću biti premijer!

Simptomatično je da upravo sad, kad se objavljuju podaci kako je država izišla iz recesije, 'događaju' prosvjedi kakve niko ne pamti na ovim prostorima a bome i šire. Bar se ne pamte po zahtjevima koje ne razumiju ni oni što ih uvjetuju jer bitno je stvoriti nemire.

Što se recesije tiče, nije taj postotak velik, istina je da to građani neće odmah osjetiti u smislu boljeg života ali usuđujem se to usporediti sa organizmom koga je zahvatila teška bolest i čiji se oporavak ne može očekivati preko noći.
Kad je ova vlada stupila na dužnost napisao sam da će biti dobro ako u prvom mandatu zadrže stanje od daljnjeg propadanja a tek u drugom mandatu (ili neka druga vlada) može se očekivati oporavak.
I nisam falio! Zapravo ko promišlja na sličan način a da nije pupčanom vrpcom vezan za stranku doći će do istog zaključka.
A upravo taj napredak, taj mali pomak ka boljitku 'opasan' je pokazatelj za oporbu koja je spoticala noge vladajućima na svakom koraku, i gdje je trebalo i gdje nije.
I nije samo oporba, uz nju je dobar dio klera na čelu sa službenom 'Crkvom u Hrvata' gdje ne mogu ne zamijetiti da je najžešće nastrojeni dio 'duhovnika' iz susjedne nam države.
Takvoj 'koaliciji' pridružila se i aktualna predsjednica otvoreno se stavljajući na raspolaganje najvećoj oporbenoj stranci, slušajući i provodeći u djelo njihove zamisli što je puno puta i pokazala.
Upravo ta bojazan da će ova vlada kako-tako uspjeti iščupati državu od kraha a da ne otpusti naglo višak ljudi koji se nalaze u državnom aparatu od agencija do općina i tako stvori još više gladnih, potiče oporbu na 'ustanak'.
Zašto to sve radi par mjeseci prije izbora?
Strah!
Da, strah da na izborima neće dobiti većinu jer nikad od postanka države do sada ta stranka protkana nitima pro-ustaštva što koalicijski što u samoj stranci, nije dobila izbore legalno i pošteno.
Od mrtvih do multipliciranih glasača koji su prelazili granicu u istom danu da prispiju glasovati u Hrvatskoj i svojoj državi kao 'dijaspora', (to ne može biti dijaspora jer su autohtoni narod Bosne i Hercegovine) do kupovine glasača i manipuliranje s brojem listića i glasova jer su u mnogim mjestima samo pripadnici najveće oporbene stranke u komisiji za prebrojavanje glasova.
Dakle ostaje osvojiti vlast pod svaku cijenu pa i postavljanjem 100% invalida u prve redove kao kukavičje jaje jer znaju da se nikad ne bi oprostilo digne li ko ruku na invalida.
S druge strane to što oni, 'invalidi', (ovo sam stavio u navodnike jer mi mnogi među njima ne izgledaju ni malo invalidni) hvataju hrvatskog policajca na dužnosti za vrat a ta ružna slika obilazi svijet, to se ne spominje kao ni sva ona vrijeđanja i ponižavanja s njihove strane.

I sad bih trebao reći da smo mi kao narod demokratični i da imamo demokratsku državu?
Kako ako su svi lupeži za koje znam većinom pripadnici jedne stranke čije se vodstvo pod svaku cijenu želi dočepati vlasti i tako legalizirati svoju rabotu.

Jedna ruska mudrost kaže: 'Onaj što na vlast dođe kao lisica na njoj će se ponašati kao vuk'!

- 14:54 - Komentari (10) - Isprintaj - #