skrpun

subota, 09.05.2015.

Sloboda nema zamjenicu

Kuću valja redovito održavati čistom jer se tada puno ljepše osjećamo. Lakše dišemo, veselo pjevušimo, osmjeh lebdi na licu na kojem niti u tragovima nema vidjeti grčeva.
Tijelo miriše čistoćom, oprane noge, ispod pazuha nema crvenila, oko glavića nema 'sira', okolo vrela života sve čisto, bujno, zori od ljepote i čekanja. Bakterije su pod kontrolom.

Ali kad počne nos reagirat, mrštit se i zatvarat svoje tunele, kad se oči stišću u proreze i vlaže, kad svako malo čačkamo uho a tikovi na licu započnu ples, očito je da nam neko šalje poruku jer smo ugroženi.
Razne bakterije, žohari, uške, čimavice, crvi, gliste, grinje i sva ostala gamad, kreće u pohod, u osvajanje, odlučni da nam sišu dragocjenu krv. Poput vampira se bude i hrane tuđom nevoljom, izazivaju strah (bar tako misle) i uživaju u svojoj bolesnoj životnosti jer su drukčiji, jer smetaju, jer koče napredak čak što više vraćaju nas unazad.
Čovjek debelo griješi kad zanemari higijenu i pusti da se nakote karakonđule jer tada ište puno više truda za očistiti životni prostor i dovesti tijelo u normalu.
Naučimo ne ponavljati greške! Naučimo i shvatimo da nam je obveza čuvati sebe i ono što smo stvorili i ne dozvoliti nametnicima da nas zaskoče.
Zato vazda uza se valja imati dovoljno 'sanitara' i redovito prskati ako ne želimo da nam pacovi i žohari život uređuju.

- 10:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #