skrpun

ponedjeljak, 30.03.2015.

Stolica

Meni ne smeta što su Salem i Edin muslimani, naprotiv, ali mi se istovremeno nametnula misao s obzirom da su radili brojne vjerske suvenire pa tako i neke stvari za 'Međugorje', kako na to gledaju dušobrižnici?
Mnogi veliki hrvati doći će se pokloniti Papi i njegovoj stolici te je pogledati i pogladiti rukom, ipak se takva prilika ne ukazuje svaki dan?
A što ako su ovi ljudi 'jugoslovenčine' po svom političkom opredjeljenju?

Majstori se raduju i smatraju da ih je dopala čast napraviti stolicu za Papu koji stiže u Sarajevo 4 lipnja o.g. pa će istu ukrasiti rezbarijama a sve to iz orahova drva, prenosi Nova@tv.
“Ovo je projekt mog života i uzbuđen sam zbog toga. Drago mi je što radim to i nisam mogao vjerovati da sam ja dobio da radim tu stolicu”, veli Edin.

Dragi domaćini vodite računa o prehrani jer i ako je sveta, guza ipak može odušiti a ne bi bilo zgodno na takav posao.
Dragi Papa, dobro došao na ovim prostorima sa željom i nadom da će Ti stolica biti dobra.

- 23:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 17.03.2015.

Tito je bio diktator

Diktator e, ali je naš, naše gore list i ma koliko da je bio hoštapler nemamo razloga i ne smijemo ga se stidjeti. On je dio naše svijetle i tamne povijesti a koja je bila veća danas se to dobro vidi.
Tek jedan detalj koji bi Gospođa trebala uvažavati jest da je laskavu predsjedničku titulu stekla zahvaljujući u prvom redu tom diktatoru jer da ga nije bilo vjerojatno bi danas podržavala Berlusconija.
I dok naša predsjednica obznanjuje svijetu kako je Tito bio nekulturni, izopačeni diktator bez premca, današnji predsjednik Njemačke umjesto da se rukuje s našom predsjednicom tapša je po boku za ne reć guzi.

Koliko je svijet cijenio Diktatora pokazalo se i na pogrebu.
Ista ta Njemačka na Titov pogreb bila je zastupljena sljedećim ličnostima;
Predsjednik republike Karl Carstens.
Savezni kancelar Helmut Schmidt.
Ministar vanjskih poslova Hans Dietrich Genscher.
Predsjednik SPD-a, i Willy Brandt.
Danas ih je naša predsjednica prosvijetlila otkrićem da su se velikani Njemačke politike poklonili diktatoru, evala!

Njemačka pak ne priča tako ružno o svom Adolfu koji je pobijedio u demokratskoj državi na demokratskim izborima i bio veoma demokratski orijentiran tip što govore i njegova djela.
Uvijek je pametno uza se imati kišobran radi pljuvačke u vis.

- 23:42 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 14.03.2015.

Komiti u miru

Šatoraši, možete mirne duše poći kućama jer vaša misija je potrošena a naum vašeg nalogodavca je uspio.
Ovakva zastrašivanja nismo imali niti u onom socijalističkom mraku iz koga smo tako rado izašli pa se često pitam u čemu mi je sada bolje u ovakvoj demokraciji?
Vama jest, zacijelo jest jer takve privilegije ne bi imali nigdje na Baloti.

Uspjeh je vidljiv već na minulim izborima za predsjednika države jer ste emocionalnim presingom i psihološkim terorom toliko učvrstili biračka tijela ljevice i desnice da je kampanja tako reći bespotrebna. Tu vidim ogromne uštede na račun troška od jambo plakata i ostalih promidžbenih s*anja da bi mogli ubrati znatna sredstva na račun intelektualnog vlasništva. Naravno, pod uvjetom da patentirate inovaciju.
Primjerice u Hercegovini je bila tolika navala birača da su biračka mjesta bila dva dana otvorena dok nije glasovao i posljednji pokojnik.

U LN oni labilniji birači su odustali a oni koji su podupirali poštenu desnicu zahvaljujući vašoj uvjerljivosti sad su lijevo orijentirani. Jedan od takvih sam i ja jer ste me svojim komitskim (znate ko su bili komiti) metodama uvjerili da je Zoran Milanović granitna stijena protiv koga ni vi sami nemate zamjerke kad mu pod prozorom pjevate 'zovi samo zovi'.
Kad Zoranu Milanoviću ne možete naći ni jednu drugu zamjerku osim te 'a di si bijo '91' onda je stvarno supermen.
A da se premijer u ovom svom mandatu čeličio u grotlu vulkana to je fakat istina.
Od bombaša na pruzi, na autobusnom stajalištu, minera na glavnom trgu, kolona u Vukovaru, 'miroljubivih' biskupskih istupa, šatordžija koji ne znaju šta oće, sindikalnih prosvjeda, Karamarka & company koji su se u svojim istupima protiv aktualne vlade i sami sebi ogadili, stekao sam utisak da je dotični pametniji od Bizmarka. (to vam je jedan dedo Iščapljine ili Izagvozda, odakle vam paše)
Kako je ovo izborna godina a Uskrs pred vratima to znači da je ostalo malo vremena do legalnih izbora pa možete mirne duše ići kućama sa osjećajem pobjede u kojoj ste se dobro i mekano pokakili.
Ako pak i dalje ostanete posumnjat ću da vas nalogodavac još nije isplatio a to bi mogao biti dvosjekli mač. Kako je već sada njihova blagajna u debelom minusu užasno se žure dograbiti se vlasti to jest mjesta gdje će natočiti kuna, tankirati se, da bi opstali a što u konačnici znači da sve marifetluke vaše i vaše stranke plaćaju poreski obveznici.

Stoga dok čekate iskoristite vrijeme i tražite promjenu himne. Nije da himna nije lijepa, meni jedna od ljepših među svim himnama svijeta, ali ono kad stavite ruku na srce (ili džep) dok miluju zvuci LIJEPE NAŠE, držim da nije ugodna činjenica kako je Srbin skladao.
Svakom velikom hrvatu normalno da smeta ta činjenica zato i držite jednu ruku (stihovi Mihanović) pa tražite neka novu himnu sklada Tomson!

- 23:17 - Komentari (16) - Isprintaj - #

utorak, 10.03.2015.

Čiji je ono barjak?

Dok sam rolao slije s predsjedničinog putovanja došuljao se desetogodišnji unuk pa komentira.
- Lipa je, a didonja.
- A je.
- A ko ti je lišpi Ona ili Nivesica?
- A šta je tebi lipše, nutela ili čokolada?
Takav odgovor nije očekivao pa ga je malo usporilo, no ubrzo je postavio novo pitanje.
- A didonja je li Amerika voli našu Hrvatsku?
- Amerika je država i kao takva nema emocija, narod može voljeti.
- Ma to sam i mislio e. A kako ti amerikanci s kojima se predsjednica sastala znaju govoriti hrvatski.
- To su naši iseljenici koji su išli tamo da bi zaradili za bolji život. To su isto hrvati.
- A je li oni vole našu državu?
- Naravno, odakle ti takvo pitanje.
- Onda vole i našu zastavu jel tako.
- Naravno.
- A čija je ono zastava iza leđa naše predsjednice?

Zaustio sam reći ali sam prikočio. 'Čija je ono zastava'? Što da unuku odgovorim?
Ako reknem da je hrvatska pitat će me: 'a di je 'ono' na vrhu grba'? Pitat će me i o crveno-bijelim poljima.
Ako reknem da ne znam slagat ću a to će Malac osjetit. Ako reknem neku izmišljenu državu ko zna kakvo pitanje nakon toga slijedi pa ću se osramotiti.
Ako reknem da ono nije hrvatska zastava pitat će me kako to da sam rekao da su to naši iseljenici a imaju drukčiju zastavu?
Ako reknem da to nije hrvatska niti američka zastava pitat će me čija je i zašto se naša predsjednica slikaje uz nju?
Ako reknem da je to staro hrvatska zastava pitat će me radi čega naši iseljenici ne vole našu novu zastavu?
Zašto naši iseljenici koji 'umiru' za svoj kraj ne poštuju legalna državna obilježja hrvatske države a onda se nameće pitanje zašto se predsjednica slikaje uz takvu zastavu?

Gospođo Predsjednice, prouzročili ste mi pregršt nelagodnosti pa mi pomognite savjetom što da odgovorim unuku.
Što i koga predstavlja ona zastava u vašoj pozadini a nadasve koga Vi zastupate kad se slikajete pod takvim barjakom?
Da li one ljude kojima je to 'pravi' barjak ili sve hrvate?
Da ste se dali malo više u stranu vidjela bi se i Antina slika na zidu pa Vas molim ako ovo moje razmišljanje ikako dopre do Vas da me savjetujete što da unuku odgovorim? Hvala!

- 16:39 - Komentari (10) - Isprintaj - #