skrpun

nedjelja, 15.02.2015.

Ustoličenje na visini

Imamo predsjednicu i želim joj svu sreću u obnašanju časne dužnosti jer od te sreće uvelike ovisi i život u Hrvatskoj koju je eto zbog uzbuđenosti izostavila iz prisege, no to joj zacijelo niko neće zamjeriti.
Ono što bih ja imao zamjeriti, više organizaciji i protokolu nego gospođi Predsjednici je izlaz, ispis iz matične stranke jer se time ama baš ništa ne postiže. Ruka ostaje na grudima a stranka u srcu pa mi se to čini kao obmana i sebe i birača. (isto se odnosi na prijašnje predsjednike)
Dokaz da je tome tako jest vip loža a o tome neću više ni riječi jer je sve rečeno u medijima.

Gospođin poziv na ujedinjenje, suživot i razumijevanje koje priželjkuje svaki normalan čovjek sjeo je uhu kao melem.
Ali prisjetimo se da je upravo iz HDZ-a i to nakon vladavine Sanadera i Kosor-ice krenulo crnilo, podmetanje i širenje mržnje. To se ne smije zaboraviti jer se ponavlja kod svake smjene vlasti. Kako je Sanader došao na vlast uz berače kestena pa preko 'splitske rive' tako dolazi i KGK a vidno je da će to trajati i do Karamarkovog ustoličenja.
No izreka 'svaki narod zaslužuje vlast kakvu odabere' nije bez osnove.

Drugo.
Ne jednom smo vidjeli u vrijeme rata kako svećenici blagoslivljaju oružje i oruđe kao i borce koji njima rukuju a zapravo u konačnici zazivaju blagoslov na smrt, na ubijanje.
Pitam se; kao zemlja sa skoro 80% vjernika, bar se tako deklariramo, kao zemlja koja uredno isplaćuje godišnju rentu Crkvi bez obzira što još uvijek živimo na dug, kako to da u protokolu nema blagoslova prisege?
Možda reknete da je to intimni čin pa će to obaviti daleko od pogleda javnosti.
Da, ali prisega nije intimni čin i ne događa se iza zatvorenih vrata.
Katolička zemlja, s velikim vjernicima a nema crkvenog blagoslova predsjedničke prisege?

No dobro, neka je ustoličenje s blagoslovom i neka je stolica uredna pa i ne mora biti sveta samo da ne bude umjesto riječi jer kampanju ne smijemo doživljavati kao muljažu da bi kasnije radili nešto treće.

- 22:29 - Komentari (5) - Isprintaj - #