skrpun

subota, 17.01.2015.

Novi pitar za Ružu

Kad se spominje konzervatizam odmah mi pred očima izroni slika 'Amiša' prorijeđenih dlaka na bradi kako s uzdama u rukama i kolcem u kičmi sjedi na dvokolici koju kaskajući poteže nasmijano kljuse.
A što je moderni konzervatizam?
To bi, valjda, isto bio 'Amiš' ali na Kubi opet s kljusetom no umjesto dvokolice nasmijano konjče potezalo bi veliki Opel bez krova iz pedesetih godina minulog stoljeća.
Ili, što je to konzervatizam u ljubavnom životu?
To bi bilo ono kad prije braka ne diraš konzervu…
- Ajde moš koji put.
- Je, aha, onda će te, siguran budi, otkantat i nać drugoga. 'ili dragaj ili se ne badaj'!
A što bi onda moderni konzervatizam bio u politici?
To bi bila stranka HKS (Hrvatska Konzervativna Stranka, titulirali su je kao modernu-konzervativnu) kojoj je prišla Ruža Tomašić iz doskora HSP-AS stranke. (ova ili nije bila hrvatska ili nije bila konzervativna)
Tri…pardon, četiri hrvata stranka.
I skoro da se samo od sebe nametne pitanje, čemu to?
I ako čudno ali je svrsishodno i vrlo učinkovito. Što više trabanata oko velike stranke izborna pobjeda je izvjesnija što se vidjelo iz tek završenih izbora. Na koncu se svi nađu pod milim pogledom velikog, crnog šefa.
Što više oćala u boji ponudiš ovcama sjeno će im biti ukusnije.

- 22:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 07.01.2015.

Hrvatsko ogledalo

Nešto se mislim kako bi dobro bilo da su predsjednički izbori češće, onako bar svake druge godine ako ne svake. Bilo bi dobro radi pročišćenja duha i duhova a bogami i državne blagajne iz koje se duhovi hrane a i radi naroda da se što češće ispuše.
No dok ne otkližem na skliski teren da reknem što mislim o bitnome a to je financiranje 'komedije'.
Financiranje 'komedije' isključivo bih prepustio strankama a istima bih ukinuo financiranje iz državne kese. Ukinuo bih financiranje iz čistog razloga što je to dovelo do bahaćenja i zloupotrebe a preko sve tanjeg novčanika 'malog čovjeka' koji kleca i stenje. Strankama bih prepustio financiranje iz članarine jer sve dok politika sjedi na parama kao kvočka na jajima, tu nema sreće. Znam da se odmah nameće usporedba sa zapadnom demokracijom, civilizacijom, dobrim uzusima i ostalim šišmišima slobode ali unatoč svemu tome naše tlo je još uvijek nepodobno za kopy-paste pa moramo imati i svoju demokraciju. Prelaznu demokraciju.
Našu jer smo, veliki i glasni dio naroda, balkanci koji za sobom vuču takvu kulturu kao krokodil repinu.
Pitaj Danu ili Manu, Juru ili Lovru gdje spadamo po kulturi. Uvrijedit će se kao niko na takvo pitanje i kao iz topa ispucati odgovor, EUROPA! Ni pomislit ne smiješ reći da smo balkanci jer u obranu svoje kulture i vjere spreman te zatuć sikirom.
A pokušajmo napravit eksperiment jer, zaboga, sloboda je i demokracija pa možemo, valjda, slobodno i djelovati. Dovedimo u Lisinski pjevače urbane glazbe ili operne pjevače sa napjevima iz opera a u 'areni' neka nastupi Ceca i ostale ciculje pa da vidimo koji će prostor biti polu-prazan.
Dakle, od Balkana ne da se nismo udaljili već od kad smo se odvojili kao samostalna država još više smo balkanci.
Posebno se ponosimo svojim domoljubljem i hrvatskoj pripadnosti gdje je sasvim pristojno i poželjno mrziti Srbe a veliki dio građana drži ruku na srcu (ili novčaniku) dok svira himna čije stihove je napisao Hrvat a skladao Srbin. Često se pitam znaju li ovaj podatak svi oni s rukom na novč…pardon, srcu pa zato i drže jednu ruku? Pretpostavljam, da je kojim slučajem i glazbu napisao Hrvat onda bi držali obje ruke.
I sad sam doklizao na onaj kliski dio o kojemu se ne smije pričati, ne smije pisati, ne smije misliti…
Ništa se ne smije kad su branitelji u pitanju jer Oni i samo Oni vole Hrvatsku, Oni su je stvorili, Oni je čuvaju, Oni znaju što je najbolje, Oni su vjernici i tako dalje, i tako dalje.
No ne može se ne primijetiti da Glasni i Sveprisutni branitelji ne predstavljaju sve branitelje LN. Nemaju dozvolu govoriti u ime svih i ma koliko da su stradali moraju dopustiti i ostalim braniteljima da izraze svoj stav i mišljenje.
Već je rečeno pa mi ostaje za ponoviti da se niko, ama baš niko ne bi mijenjao s njima i da su zaslužili svaku lipu koju primaju. Zdravlje vam niko ne može vratiti ali brate mili pusti i ostale da dišu.
I sad se pitam? Koji je stopostotni invalid važniji, koji je vrjedniji, čiji je invaliditet više invalidan i jesu li civili invalidi ljudi trećeg reda zato što imaju nekoliko puta manja primanja ili ih uopće nemaju?
Zašto civili invalidi niti kolica pristojna ne mogu sebi priskrbiti a nisu krivi što nisu učesnici rata?
Zašto umirovljeni general Petar Šimac koji kaže da je 100% invalid ima 6 200,00 kn mirovine s napomenom da bi se stidio da je veća a Đuro Glogoški 24 860 i nešto sitno i stalno ističe kako je on stvorio Hrvatsku?
Pitam se hoće li ikad doći vrijeme da hrvatsko ogledalo promjeni sliku?

- 12:00 - Komentari (15) - Isprintaj - #