skrpun

srijeda, 26.11.2014.

Saborski prasac

Ne možeš birati mjesto gdje ćeš postavit šator za dom a kamoli ložiti vatru za večeru skuhat ili nedajbože roštilj učinit. Šta ti je nismo cigani, oš i kokoše držat. Mi smo uljuđena europska zemlja koja poštuje pravila 'bečke škole' i zna se ko ima pravo na šator.
Ne možeš šatorovat gdje ti se prohtije samo zato što nisi obranio svoj dom od banke i đavoljih odvjetnika. Nisi se obranio a time nisi branitelj i moraš čkomit ili činit kuco, moraš bit manji od mravlje džigerice. Umri od srama ili od muke svejedno je, ko te jebe nezaštićena vrsto bez čina i odore.
A opet, ovi pod malim šatorima ne čuje se da viču i ne prosipaju glomazne riječi, valjda su oguglali od velikog surfanja.
Niti što traže niti ih ko posjećuje. Ne dišu. A možebit da nemaju ni snage za to. Može bit da ih debulica drži pa ne trebaju ni zahod ni 'palomu' a od žeđi krepat neće jer vode bogufala ove godine ima.
Je, ima vode što odozgo toči ali ni ona nema prefiks 'hrvatska'. Ježuš i Marija, a što ako je to pravoslavna vodurina? Što ako je pijavica tu vodu povukla iz Moravu ili iz Drinu?
Što ako je to odgovor svećenika hrvatskom puku jer smo klicali Papi što im brani naplaćivat svoj proizvod za koji su već plaćeni od države?
Ne ne, ovoliko pitanja je previše za naš mali novčanik. (kilo mozga 2 marke. Milas)

Isto je to, radni čovjek, Radnik, ili onaj konj što lipše pod teretom drva po vrletima Velebita. Nema razlike jer nikad nisu bili zaštićeni niti će bit. A tako je malo potrebno da i oni budu zaštićena kasta samo valja dodati ono 'hrvatski'. Hrvatski Radnik, hrvatski Konj, hrvatski stožer, hrvatska tvornica, hrvatska bukva…ili je to već zauzeto.
I sad ti kupi drva a na cjepanici piše bosanska bukva ili, božeoslobodi još gore, jugoslovenska bukva? A što ako je ono po nekoj čukunbogtepita babi ili didu jugoslavenski konj?
Zato penkalu u šaku i unijeti u Ustav da se zna čiji je jer se može dogodit kao sa onim saborskim prascem.
Bit će vi i ne znate to sa krmkom. Bodul nazvao priku odozgora i pofalio se da mu je spremio debele ribe a neka on njemu zauzvrat donese jednog saborskog prasca.
Sreća da imamo Saborsko.

I dok je Kolinda prosula kuriozitet da je jedina žena u UN-u koja zna pomusti kravu (pomuzli su državu a kamoli neće kravu) dotle nam predsjednik nogometnog saveza ne zna di je. Dobiju oni njega na mobilni ali on ne zna u kojoj je državi. Ko će to, stabla ista, ceste, zgrade, rijeke…Kiša pada, močvara buja, ko se takne ubiće ga struja.
Sve nam je nogomet! I u toj ljepoti žuči i pljuvačke trebali bi jugomesnatom Šešelju reći veliko hvala.
Hvala ti četnički vojvodo što si nas bar na tren ujedinio.

- 23:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #