skrpun

četvrtak, 02.10.2014.

Demoni

Tko je u Ustavu napisao da je Hrvatska sekularna država? Tko to ne poštuje Ustav RH?
Je li to katolička Crkva ili državni glavari koji su pisali i izglasali Ustav?

Čudni smo mi svatovi, čudni i prevrtljivi a sve u korist svoje štete. Sve ono što čujemo i vidimo od strane nekih biskupa a i od kardinala, sitnica je što nam isti mogu raditi samo da hoće a mi bi sve objeručke prihvatili klimajući glavom i dijeleći roge ispod jakete.

Pronjuškao sam Wikipedijom ali i kljaićevim rječnikom na tragu teme i uglavnom uočio razlike u mudrovanju a sljedeća definicija mi se učinila jednostavna i pitka.

''Sekularnost ne znači uništavanje ili zabranu religije već omogućava kompletnu slobodu religioznosti svim građanima ravnopravno, nezavisno od toga da li oni pripadaju većinskoj religiji ili ne.
U sekularnoj državi svi ljudi imaju pravo slobodno prakticirati svoju religiju, međutim država i njene institucije su kompletno neutralne i ne smiju ni na koji način favorizirati bilo koju religiju, bez obzira je li ona većinska ili nije''.

Da ne idem u prošlost jer poznato je da su Hrvati prvaci svijeta u zaboravu, dovoljno je osvrnuti se na ovo ljeto. Prvi slučaj. U Šibeniku je zaiskrilo sa 'Azimutom' i uslijedilo je prozivanje mladih od strane biskupa Ivasa na proslavi Velike Gospe u Vrpolju kad je iste nazvao sodomom i gomorom a slučaj je kako su najavili završio na sudu.
Drugi slučaj. Povodom proslave sv. Mihovila u Šibeniku, u svom 'predizbornom govoru' između ostalog kardinal Bozanić je rekao: "OVA CRKVA i ovaj vjernički narod s nevjericom gledaju kako se olako pogubnim metodama demonov zadah širi različitim strukturama, vidljivima i onima oku skrivenima, i ne dopušta ozdravljenje hrvatskoga bića".

Navikli na ovako milozvučne polivačine od strane crkvenih dostojnika trpimo sve, trpimo i plaćamo koliko god zatraže od države i puka bez obzira što puku puca glava i kičma od neimaštine.
E da je to sve. Prvo je Kolinda otišla na poučak i blagoslov kod kardinala. Malo nakon Nje eto ga i Karamarko na istom stolcu istim poslom. Nije trebalo puno eto ga i Kujundžić u sličnoj pozi.
Dakle svi troje potencijalnih državnika-predsjednika koji imaju Ustav u malom prstu sekularno se savjetuju s poglavarom katoličke Crkve.

Sad se pitam? Je li to zbog bogobojaznosti? Je li to strah od kletve ili je to samo velika ljubav za toplom i dobro plaćenom sekularnom foteljom a mudri Bozanić samo je mrvicu razvukao desnu stranu usta kao da će se nasmijati?

Predlažem. Brišimo iz Ustava ono o sekularnoj državi i tako otvorimo put istoj ka blagostanju i prosperitetu.
Naime Crkva ima debelo iskustvo u vođenju puka više od dvije tisuće godina i prepustimo joj vođenje i Lijepe Naše.
Siguran sam da nećemo požaliti samim tim što već postoji paralelni sustav a možemo dobiti jer ćemo se riješiti političara-amatera koji nam kožu gule.
To što bi bili korak bliže srednjem vijeku samo je privid jer i ovako idemo u rikverc punim gasom.

- 22:28 - Komentari (9) - Isprintaj - #