skrpun

srijeda, 03.09.2014.

Skinite mutne oćale

Više nego ikad bliži smo svjetskom ratu koji bi za sobom ostavio pustoš kao ni jedan do sada.
I kao u igri, kao u svakom poslu tako i ovdje sve ovisi o čovjeku. O pojedincu koji se nametne iznad ostalih i vuče konce kako mu to nalaže vlastiti ego.
Kao i onda kad je stupio na vlast tako i sada, smatram da je za društvo u užem i širem smislu loša solucija imati vođu koji je izniknuo u špijunskom miljeu a posebno što je bio profesionalac u tom poslu kao što je slučaj s Putinom.

I mi imamo takvoga a posebno me brine što je za vrijeme prošlih vlada nestala čitava oprema za praćenje i prisluškivanje i do dan danas se ne zna ko ju je 'pospremio'?
To mi je pomalo smiješno da se ne može ustanoviti ali i žalosno jer upućuje na umreženost i omertu.

Zašto takve osobe ne bi smjele biti u politici?
Jednostavno zato što veze i poznanstva potpomognuta s novcem stvaraju paraobavještajni sustav koji je često puta učinkovitiji od legalnog jer je i motiv jači.
To mi sliči na kartanje u kome si protivniku okačio ogledalo na prsima pa igraš 'ravnopravnu' igru.

Dakle od prvog dana stupanja na vlast bio sam skeptičan prema Putinu kao političaru a posebno što je to osoba s izraženim kompleksom, bar ga ja tako vidim.
On je duboko pustio korijenje i kad se izdovoljio svega što mu je omogućeno kao predsjedniku sasvim je očekivano da učini korak dalje a to je da ga povijest upiše kao velikog vojskovođu koji je obnovio 'Veliku Rusiju'.
Povijest je upamtila takve likove ali se čovječanstvo nije opametilo i ponovo srlja u propast.

Putin je, za sada, iz srpa i čekića uzeo čekić s kojim sistematski tuče 'velike mozgove' zapada a oni sve više prijete oštrim sankcijama.
Rusiji prijetit sankcijama isto je što i pišati u more i čekat kad će plimat.
Narod kao što je ruski čija većina je naučila i navikla živjeti skromno za ne reć u bijedi, ne možeš pokolebati sankcijama.
Na možeš jer žilavi narod koji može bez interneta, bez televizije, bez struje, bez 'marmelade', bit će još žešći u podršci svome vođi. Taj narod ono osnovno za preživjeti ima iz doma.
U oboru ima prasad, ima stoke i peradi, ima polja što znači da ima kruha, mesa, mlijeka i sira pa mu ti udaraj sankcije.
Da ne spominjem plin kojim može zapaliti pola Europe pa dok se ona druga polovica smrzava On će plin usmjerit 'partneru'.

Sa te strane gledano drago mi da 'Putin' postoji jer pivci, kokoške i repci zapada niti imaju muda niti se mogu dogovoriti što poduzeti a On taraši i svaki trenutak može i 'srp' uzeti u ruke.
Za spasiti milijune života od sigurne kataklizme ma koliko to okrutno i nečovječno zvučalo, u ime tih milijuna, podržavam likvidaciju takvih likova.
Nemojte se zgražati, bolje taj izraz samilosti ostavite za ružnije dane.
Putin je ovdje i paradigma.

- 12:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #